Ajankohtaista

MOTORRAD ENDURO 3.3.2012

Seitsemän osakilpailua käsittävän enduron SM-sarjan avauskilpailu ajettiin lauantaina 3.3.2012 Mikkelissä. Kolme erikoiskoetta käsittäneen kilpailun nopeimmasta vauhdista vastasi Oskari Kantonen. Kantonen hallitsi enduron SM-sarjan avauskilpailua isännän ottein ollein päivän nopein kuljettaja.

Lauantaina RaSMK:ta edusti B250-4t -luokassa Pasi Sundell 14. sijalla. Pasi kuvailee omaa kilpailuaan ironiseen sävyyn: “Erittäin tyytyväinen, jos näkyy x-racingin etusivulla ei voi kuin myhäillä tyytyväisyydestä. Ensimmäisellä kierroksella ottamat AT:t oli taktinen veto, jotta saapuisin upotuspaikkaan oikealla hetkellä juuri kameramiesten kanssa samaan aikaan.”

Lauantaina vain A- ja B- luokat ajoivat, kun taas sunnuntaina 4.3.2012 ajettiin luokissa: C, V40 ja V50.

Mikko Stenvall B-luokkaan

C-luokassa RaSMK oli erittäin hyvin edustettuna kun kolmatta endurokilpailuaan ajanut Mikko Stenvall voitti koko luokan. Mikon omin sanoin kilpailu meni tällä kertaa erittäin hyvin pientä kaatumista lukuun ottamatta, johon ei tosin kauaa aikaa mennyt. Luokkavoitolla Mikko nousee suoraan B-luokkaan. C-luokassa ajoi myös Anton Hartonen, joka sijoittui C125-luokassa yhdeksänneks


Pasi Sundell tunnelmoi kisasta tarkemmin:

Todella tyytyväinen, jos ahteri on xRacingin etusivulla ei voi kuin myhäillä tyytyväisyydestä. Ekalla kierroksella ottamat  AT:t oli taktinen veto jotta saapuisin upotuspaikkaan oikealla hetkellä juuri kameramiesten kanssa samaan aikaan. Sen jälkeen aika oli puolellani ja annoin filmin palaa. Suunnitelman ainut epäkohta oli että syksyinen maan muokkaus yllätti ja spoordi oli jopa 50 cm syvempi mitä ennakkolaskelmissa odotettiin. Tämän vuoksi tukijat eivät saaneet ansaitsemaansa  julkisuutta pyörän hävitessä kohti kotimaataan. Ehkä pyörän koti-ikävä olikin suurin syy alakuloiseen vauhtiin ja tuohon maahan kaivautumiseen. Toisaalta pyörän pikkuserkku näytti A-luokassa ominaisuutensa joten omalle yksilölle ei jäänyt tarvetta todistella mitään.

Olet tässä: rasmk.fi Enduro Ajankohtaista MOTORRAD ENDURO 3.3.2012